Att ha och inte ha          symbol-lydbog-lille

Av Ernest Hemingway

Att ha och inte ha handlar om fiskaren Harry Morgan, som kämpar för att hålla sig flytande och kunna försörja sin familj under 1930-talets depression. För att överleva tvingas han att ägna sig åt livsfarlig smuggling. Harrys hårda kamp för sin existens och familj ställs mot de rika yachtägarnas lyxliv, som består av ytliga bekymmer och neurotiska utsvävningar. Att ha och inte ha är kanske den mest spännande och samtidigt den mest sociala av Hemingways romaner. Miljön och kampen för existensen skildras realistiskt, rått och brutalt. Handlingen är fängslande, men man kan samtidigt uppfatta en stor inlevelse och känslighet i beskrivningen av Harrys förhållande till vänner och familj på grund av Hemingways lysande antydningskonst i dialogerna.

Att ha och inte ha har filmatiserats tre gånger. Mest känd är versionen från 1944 med Humphrey Bogart och Lauren Bacall.


Titelinfo:
  • Översatt från amerikanska av Thorsten Jonsson
  • Intalat av Håkan Mohede
  • Tid: 5 tim 33 min
  • Download: 175,00 kr.   //   MP3 (1 x CD): 196,00 kr.   //   CD (5 x CD): 368,00 kr.
  • Ljudprov:

Recensioner

“Den är spännande som en roman av Stevenson, ett evangelium med samma innehåll och intensitet, som det predikas i Lawrences Lady Chatterleys älskare.” – Tom Kristensen

Andre titler af Ernest Hemingway