Om förlaget

Bechs Forlag – Viatone startade 2006 i Danmark med syfte att göra ljudböcker tillgängliga för alla i både traditionella fysiska CD-format och som nedladdning, något som på den tiden inte erbjöds privatpersoner utan tillverkades och såldes i relativt få och dyra upplagor till bibliotek. Inledningsvis satsade vi på utgivning av nyare klassiker och läste således in romaner av bl.a. Hemingway, Steinbeck, Dostojevskij, Dickens, Dumas, Camus, Nabokov och Jane Austen. I flera fall åtföljdes ljudboken med en återutgivning av den tryckta boken, om denna var slutsåld.

Sedan dess har utgivningen utökats med nyare prisbelönta romaner (framtida klassiker) – som finns tillgängliga både som traditionellt tryckt bok, som nedladdningsbar e-bok, som MP3-ljudbok och som ljudbok att ladda ner. Förlagets förutsägelse om en växande ljudboksmarknad visade sig vara sann: antalet sålda ljudböcker har fördubblats varje år sedan 2007. I synnerhet nedladdningsalternativet har genomgått en kraftig utveckling. I dag erbjuder alla nätbokhandlar ljudböcker i nedladdningsutgåvor som kan spelas på MP3-spelare, inklusive smarttelefoner och surfplattor.

Under andra hälften av 2014 började vi även ge ut några av våra titlar på svenska, eftersom vi upptäckte att utbudet av klassiska titlar på den svenska ljudboksmarknaden var mycket begränsad. Det finns en stor övervikt av kriminalromaner och storsäljare, men med en kontinuerlig utgivning av våra klassiska och nyare prisbelönta titlar hoppas vi att bidra till att öka utbudet av ljudböcker i Sverige.

Länk till vår danska hemsida: www.bechsforlag.dk