Alexandre Dumas: Greven av Monte Cristo

Greven av Monte Cristo          symbol-lydbog-lille

Av Alexandre Dumas

Greven av Monte Cristo är en av världslitteraturens stora klassiker, en fantastisk historia om kärlek, intriger, straff och hämnd.

Sjömannen Edmond Dantes faller på sin bröllopsnatt offer för en illvillig komplott. Han fängslas för ett brott, som han inte har begått, och tillbringar fjorton bittra år i en fängelsehåla. I sin fångenskap får han kännedom om en stor skatt, som är gömd på ön Montecristo. Han planlägger sin flykt och en resonabel hämnd, som ska straffa dem som han anser vara ansvariga för hans öde. Eftersom han lyckats med att fly, är han inte längre den naive sjömannen, som försvann i fängelsehålan på ön If. Han är den charmerande, mystiska och kraftfulla greven av Monte Cristo.


Titelinfo:
  • Översatt från franska
  • Intalat av Martin Halland
  • Tid: 49 tim 1 min
  • Download: 285,00 kr.
  • Ljudprov:

Bokens bakgrund

Alexandre Dumas gav ut Greven av Monte Cristo som en följetongsroman (1830- och 40-talets stora modefluga) från augusti 1844 till januari 1846. Den betraktas i dag som en av de största klassikerna, omtryckt i otaliga utgåvor och filmatiserad upprepade gånger och fortfarande omåttligt populär. Inläsningen är baserad på en oavkortad översättning av boken.

Recensioner

“Ett stycke perfekt historieberättande.” – Robert Louis Stevenson

“Den största av alla flykthistorier.” – The Guardian

“Vad som gör Greven av Monte Cristo till en sådan överlägsen berättelse är att hämnden inte är den enda känslan som driver handlingen framåt… det är nästan en perfekt berättelse – i mixen finns det även kärlek, vänskap, avundsjuka, tro, bildning, arrogans och klass.” – Sunday Express

“En av de mest romantiska romanerna.” – Mail on Sunday