Vredens druvor          symbol-lydbog-lille

Av John Steinbeck

Vredens druvor är en modern vandringssägen från 1930-talet om Oklahomas skuldsatta bönder, som drivs bort från sin jord och som lockas av reklamen till Kalifornien, där de utnyttjas skamlöst och slutar som arbetslösa och hemlösa på landsvägen. Romanens storhet kommer från Steinbecks äkta indignation och inlevelse i de fattiga böndernas öden samt hans tro på människans värdighet och vilja till överlevnad genom gemensam hjälp till och med under de svåraste förhållandena.

Vredens druvor, som vid utgivningen omgående blev en bestseller, väckte en sådan våldsam debatt i USA, att utgivningen sågs som en nationell händelse. Den var en av de mest omtalade böckerna i amerikansk litteratur under 1900-talet och betraktas som Steinbecks huvudverk. Den vann Pulitzer-priset 1940 och var den huvudsakliga orsaken till att Steinbeck erhöll Nobelpriset 1962.


Titelinfo:
  • Översatt från amerikanska av Thorsten Jonsson
  • Intalat av Martin Halland
  • Tid: 21 tim 21 min
  • Download: 280,00 kr.   //   MP3 (2 x CD): 350,00 kr.   //   CD (17 x CD): 720,00 kr.
  • Ljudprov:

Recensioner

“För den som i stället vill få sig depressionen till livs i litterär form, är den amerikanske Nobelpristagaren John Steinbecks mästerverk Vredens druvor ett förstahandsval. Steinbecks mäktiga, starkt samhällskritiska roman beskriver familjen Joads öden i massarbetslöshetens USA.” – Ragnar Roos, Dagens Nyheter

Andra titlar av John Steinbeck

Pärlan

Pärlan

Författare: John Steinbeck
Inläsare: Håkan Mohede